400 elever dyster om titlen ”Jammerbugt sejeste 6. klasse”

Foto: Jammerbugt Kommune. Elever i vand med gummibåd
dato

”Menneske-sænke-slagskibe” og ”Vandstafet” med og uden båd. Det er nogle af disciplinerne, når Jammerbugts 6. klasser fredag d. 9. juni samles på Attrup Havn for at finde den sejeste klasse og, ikke mindst, for at lære hinanden at kende.

For første gang i Jammerbugt Kommunes historie, skal kommunens sejeste 6. klasse kåres.

Det sker i en omfattende dyst på Attrup Havn fredag d. 9. juni, hvor den enkelte klasses sammenhold kommer i centrum, men hvor der også bliver lejlighed til at hilse på alle de mange jævnaldrende fra kommunens andre 6.klasser.

”En del skoler i Jammerbugt Kommune går kun til og med 6. klasse, så eventet er også tænkt som en anledning til, at man kan få hilst på dem, man skal gå i klasse med efter sommerferien. I det hele taget bliver der mulighed for at mødes på kryds og tværs af skolerne,” fortæller Michael Enodden, leder af Jammerbugt Kommunes Ungdomsskole, som står bag eventet.

Han og resten af ungdomsskolens team glæder sig over, at samtlige kommunens folkeskoler og en friskole vil være med til at finde ”Jammerbugts sejeste 6. klasse”.

I alt bliver det til cirka 400 deltagere.

Samarbejde, kammeratskab og kampgejst

Dagen har været på tegnebrættet i Jammerbugt Ungdomsskole et stykke tid, og de enkelte discipliner er nøje udtænkt, så små og store klasser så vidt muligt har de samme betingelser for at klare sig godt. Udover de klassiske kriterier som tid og opgaveløsning, vil den enkelte klasse blive bedømt på sit kammeratskab, samarbejde, udklædning og kampgejst. Også lærerens engagement vil indgå i bedømmelsen.

Disciplinerne foregår både på land og til vands, og er for de flestes vedkommende kreativt skruet sammen, som for eksempel ”Menneske-sænke-slagskibe” der foregår med vandballoner, som kastes i blinde over et lærred, og så måske rammer et menneskeligt ”skib”, eller ”Vandstafet” hvor der kun må sejles den ene vej med stafetten. Den anden vej skal tilbagelægges i vandet uden båd.

Præmien til klassen, der klarer sig bedst, er et klassearrangement samt den nyindkøbte vandrepokal, som skal medbringes til ”Jammerbugts sejeste 6. klasse 2024” og årene frem.

Der er også en præmie at vinde i den sideløbende konkurrence om at stille op til det ”sjoveste holdbillede”.

Starten går kl. 9 med en halv times opvarmning, før der tages hul på konkurrencen. Vinderen vil blive afsløret kl. 13.45.

Kilde: Jammerbugt Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.