CO2-lagring i undergrunden? Giv dit besyv med...

dato

En ny rapport fortæller om forholdene for CO2-lagring på havbunden ud for Jammerbugt, hvor to af de otte udpegede områder i Danmark ligger. Nu indledes høringsperioden, og Energistyrelsen inviterer til informationsmøder.

En af metoderne til at få nedbragt mængden af CO2 i atmosfæren og dermed bremse drivhuseffekten, som i disse år forårsager klimaforandringer over hele kloden, hedder lagring af CO2 i undergrunden.

Et bredt flertal af Folketingets partier har besluttet at arbejde på denne løsning i Danmark og Energistyrelsen har derfor undersøgt og miljøvurderet otte steder på land og kystnær havbund, hvor de rette vilkår findes. To af disse steder findes på havbunden ud for Jammerbugten.

Resultaterne af Energistyrelsens undersøgelse findes i en miljørapport, som nu sendes i høring. 

Vil du gerne blive klogere på CO2-lagring og rapportens indhold, så du eventuelt kan afgive et høringssvar? Så er der mulighed for at blive det på flere fysiske og ét online mødes i den nærmeste fremtid (Se nedenstående oversigt).

Høringsperioden strækker sig fra onsdag den 31. maj til onsdag den 9. august 2023.

Tilmeld dig via invitationerne fra Energistyrelsen, senest 3 dage før det pågældende møde. 

Se invitation til ONLINE møde (info og tilmelding)

Se invitation til FYSISKE møder (info og tilmelding)

Kilde: Jammerbugt Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.