Grøftekanten vuggestue og børnehave åbner nyt flersproget bibliotek og inspirerer med eventyrlige aktiviteter

Foto: Jammerbugt Kommune.
dato

Grøftekanten Vuggestue og Børnehave beriger børns læring med nyt bibliotek og eventyrlige aktiviteter

Grøftekanten Vuggestue og Børnehave har for nylig taget initiativ til at indføre et bibliotek med 100 bøger på flere sprog. Formålet med denne indsats er at fremme børnenes modersmålskendskab såvel som deres generelle sproglige udvikling. Biblioteket, som er en ny ressource i daginstitutionen, er blevet en central del af hverdagen og styrker ikke kun børnenes sprogforståelse men også fællesskabet mellem børnene og mellem institutionen og forældrene.

Interessen for Grøftekantens bibliotek har haft en bemærkelsesværdig positiv indflydelse på børnenes læsevaner og endda ændret godnataflæsningsrutinerne hjemme. Forældre har nu muligheden for at låne bøger med hjem, hvilket gør, at børnene kan nyde historierne fra deres nye bibliotek også uden for institutionens rammer.

Placeringen af bøgerne i en fælles zone mellem vuggestuen og børnehaven har bidraget til at styrke samarbejdet og fællesskabsfølelsen mellem de forskellige aldersgrupper samt mellem forældre og institution. Bogsamlingen består både af indkøb foretaget af institutionen selv samt donationer fra Fjerritslev Bibliotek, hvilket sikrer en bred vifte af litterære oplevelser for børnene.

Udover det nye bibliotek har Grøftekanten Vuggestue og Børnehave også kastet sig over at integrere eventyret om "De Tre Bukke Bruse" i en række kreative og lærende aktiviteter. Børnene har deltaget i opbygningen af et magisk fortællertelt, hvor de har kunnet opleve historien gennem sang, dukketeater og skuespil. Dette har kulmineret i en eventyrlig udstilling for forældrene med titlen "Den gode fortælling", som sætter fokus på den klassiske fortælling.

I forbindelse med disse initiativer blev ’Godnat-Biblioteket’ indviet under en festlig begivenhed, der inkluderede slush-ice, hvilket yderligere bidrog til at skabe en mindeværdig oplevelse for børn og forældre. Disse tiltag er eksempler på, hvordan Grøftekanten Vuggestue og Børnehave kontinuerligt arbejder for at berige børnenes læring og fællesskabsfølelse.

https://www.jammerbugt.dk/nyheder/laeselysten-blomstrer-i-groftekanten-vuggestue-og-bornehave/

Kilde: Jammerbugt Kommune