Jammerbugt Kommune oplever stigning i unge der vælger erhvervsuddannelser efter lokale initiativer

Foto: Jammerbugt kommune.
dato

Flere unge i Jammerbugt Kommune vælger nu erhvervsuddannelser – en positiv tendens understøttet af lokale initiativer.

Det viser sig, at 30,6 procent af de unge i Jammerbugt Kommune, der er gået ud af 9. eller 10. klasse, har valgt at søge ind på en erhvervsuddannelse. Dette tal er det højeste siden 2020 og repræsenterer en væsentlig stigning fra 2023, hvor kun 25,8 procent søgte ind på erhvervsuddannelser - det laveste siden 2018.

Jammerbugt Kommune har taget flere vigtige skridt for at opnå dette fremmærkede resultat. Blandt initiativerne kan nævnes afholdelsen af "Hænderne op"-dagen, et årligt event i november for eleverne i 8., 9., og 10. klasse. Dagen er udviklet i et samarbejde mellem Beskæftigelsesafdelingen, Skole- og Dagtilbudsafdelingen, samt Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) med målet om at øge interessen for erhvervsuddannelserne.

Kommunen har ligeledes sat fokus på praktik og praksisfaglighed gennem en erhvervspraktikpolitik fra 2021, der sikrer, at elever i 9. klasse får en uges erhvervspraktik. Gennem udviklingsprojekter med AMU Sandmosen og arbejde med Makerspace og Engineering bliver praksisfagligheden yderligere fremmet.

Disse tiltag har ikke kun øget den lokale søgning til erhvervsuddannelser. Jammerbugt Kommune ligger med sine tal knap 11 procentpoint over landsgennemsnittet på 19,9 procentpoint, hvilket gør kommunen til den med det højeste søgetal til erhvervsuddannelser i Nordjylland.

Lokale politikere udtrykker også deres tilfredshed med denne positive udvikling. Diane Aarestrup, formand for Beskæftigelsesudvalget, er glad for den øgede interesse for erhvervsuddannelser, mens Susanne Møller Jensen, formand for Børne og Familieudvalget, fremhæver vigtigheden af praksisfagligheden i undervisningen som værende afgørende for de unges valg.

De initiativer, som Jammerbugt Kommune har implementeret, tyder på, at et fokuseret arbejde med at forbedre praktikoplevelser og introducere eleverne tidligt for det erhvervsfaglige område, kan have en væsentlig positiv effekt på de unges uddannelsesvalg.

https://www.jammerbugt.dk/nyheder/mange-eud-ansogninger-i-jammerbugt-kommune/

Kilde: Jammerbugt Kommune