Kronprinsessen indviede Skolecenter Jetsmark

Foto: Jammerbugt Kommune.
dato

Borgerne i området var mødt talstærkt op, da Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen i dag d. 18. august besøgte det nye Skolecenter Jetsmark til en fest indvielse.

Stemningen var høj, da den store sorte kronebil ved middagstid parkerede ved det nye Skolecenter Jetsmark og H.K.H. Kronprinsesse Mary smilende steg ud. Modtagelseskomitéen, der blandt andre talte borgmester Mogens Christen Gade og blomsterpigen Sofia Verner Nielsen fra skolens legeplads-udvalg, stod klar til at tage imod med buket, smil og håndtryk.

Borgmesteren ledsagede herefter Kronprinsessen ad cykelstien langs skolens udearealer til hovedindgangen festligt flankeret af børn, unge og ældre fra området, som skabte stemning med dannebrogsflag og udklædning. 

Flere gange standsede Kronprinsessen og hilste på i børnehøjde. 

Kronprinsessen gæstede også Jammerbugt Kommune i 2016 ved indvielsen af Aabybro Skole og det er derfor ikke første tur, hun og borgmesteren tager sammen. 

”Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen har et naturligt og vindende væsen, og hun er jo vant til al virakken omkring sin tilstedeværelse. Så det er bare at slappe af og nyde sådan en tur ved hendes side,” smiler borgmester Mogens Christen Gade. 

Samlende for hele området
I skolens aula ventede alle elever, medarbejdere og en flok indbudte gæster, blandt andre kommunalbestyrelsen og repræsentanter fra NCC og Norconsult, som har været henholdsvis totalentreprenør og rådgiver på byggeprojektet. 

Skoleleder Randi Manny Laustsen bød velkommen og gav efter fællessangen ”Joanna” ordet til borgmester Mogens Christen Gade, som i sin tale blandt andet understregede den nye skole som et resultat af byfællesskabet: Pandrup, Kaas og Moseby, samlet i Jetsmark Lokalråd

”Det nye Skolecenter Jetsmark, som vi indvier i dag, er et stærkt vidnesbyrd om, at vi er stærkere sammen - at det også gælder mindre byer. Med en splinterny skole, designet og bygget efter de nyeste pædagogiske principper får alle børn i Jetsmark-området nu de bedste rammer om en helt afgørende fase i livet, nemlig skoletiden," sagde borgmesteren blandt andet.

Han betonede også skolens fremtidige rolle, som et kulturcenter for hele området. 

Efter borgmesterens tale, var det Kronprinsessen tur til officielt at indvie skolen. Med hjælp fra flokken af elever talte hun ned og klippede så det berømte røde bånd.

Signerede tegninger til Kronprinsessen
Afslutningsvist gik skolebestyrelsesformand Rasmus Mackenhauer på talerstolen og udtrykte sin begejstring over de flotte nye rammer og sine forventninger til fremtiden som én skole på én matrikel. 

Han havde også fået til opgave at give grønt lys for afsløringen af det store vægmaleri ”Drømme”, som den aalborgensiske streetartist, Frida Stiil Vium har malet til skolen. To elever trak forhænget fra til motivet, som udover en ung pige, rummer elementer fra de tre byer i skolens område, naturmiljø og jagtforeningsliv fra Moseby), Kaas (blomsterbede og idrætsliv) og Pandrup (biograf).

Herefter sang hele salen Skolecenter Jetsmarks nye skolesang ”Hjemegn”.

Efter indvielsen fik Kronprinsessen en rundvisning, hvor skoleleder Randi Manny Laustsen, blandt andet fremviste skolens fysiklokale, som sammen biologi- og natur- og tekniklokalerne ved siden af, udgør skolens stærke fokus på naturfagene.

Til slut blev der kigget indenfor i 1.a, hvor Kronprinsessen blev mødt med stor interesse og beundring. Hun spurgte interesseret til de tegninger, der var under udarbejdelse rundt om ved skolebordene, og det gav flere mod på at forære hende en tegning.

”Tak, den vil jeg gerne have. Men kan du ikke skrive dit navn på,” lød Kronprinsessens svar på det første tilbud, som hurtigt blev efterfuldt af andre, så hun forlod klassen med en hel stak tegninger.

Efter en kort reception, gik turen videre for Kronprinsessen, der dog inden afrejse gav sig tid til at optræde på en række selfies sammen med skolens elever, som havde stået og ventet ved bilen.

Kilde: Jammerbugt Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.