Nyt fra Brovst i politiets døgnrapport

Profilbillede

Brovst er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Spirituskørsel

Mandag aften kl. 2025 bemærkede en patrulje en personbil på Vestergade i Brovst. En rutinemæssig undersøgelse af bilen og føreren viste, at føreren var påvirket af alkohol. Der blev foretaget en udåndingsprøve på stedet. Udåndingsprøven viste, at føreren var påvirket over det tilladte. Han blev anholdt og der blev udtaget en blodprøve til endelig bestemmelse af promillen.

Hastighedsovertrædelse af påvirket fører

Mandag eftermiddag kl. 1524 blev der foretaget en hastighedskontrol på Hirshalsmotorvejen i retning mod nord ved Brønderslev. En patrulje målte en bil til at køre mindst 169,9 km/t, skønt hastigheden på stedet ikke må overstige 130 km/t. Da patruljen ønskede at standse bilen, forsøgte føreren at stikke af. Bilen blev eftersat og i retning mod Brønderslev C og videre af Jerslevvej mod vest. Her vendte bilen pludselig rundt og kørte ind på en benzintank.

Nu forlod føreren bilen og løb fra stedet. Føreren havde dog ikke taget højde for, at en af politifolkene fra patruljen var i god løbeform.Føreren blev derfor løbet op på en meget kort distance.  Føreren blev skønnet påvirket af narko og patruljen  forsøgte at foretage en narkotest på stedet. Dette lykkedes dog ikke, da føreren gentagne gange bed pinden over, som skulle anvendes til at udtage mundskrab med. Føreren blev anholdt, og en blodprøve vil senere give svar på, hvad pågældende var påvirket af.

Færdselsuheld med spirituspåvirket fører

En anmelder bemærkede mandag eftermiddag kl. 1650 en bil som kørte op over fortovet og ind i en busk på Godthåbsvej i Svenstrup. Der blev sendt en patrulje til stedet og ved ankomsten kontaktede de føreren af bilen. Her kunne det straks konstateres, at føreren var så påvirket af spiritus, at det slet ikke var forsvarligt at køre bil. Føreren blev anholdt, og der blev udtaget en blodprøve til endelig bestemmelse af promillen.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi