Hør om kunstneriske statsledere, opera og en falsk landsby

dato

Efterårssæsonen i Folkeuniversitetet Jammerbugt byder på tre forskelligartede foredrag, der dog har det til fælles, at de er på et fagligt højt og leveret af enten forskere eller videnspersoner med lang erfaring indenfor deres felt.

Hitler og Churchill som kunstnere

D. 4. oktober kan man høre foredraget ”Historien bag billedet: Hitler, Churchill, Picasso og Dali”. Underviser Martin Cornelius Frydsholt-Lausten, som er cand.mag. i historie, vil fortælle om Hitler og Churchill, som begge var amatørkunstnere. Hvorfor og hvornår de begyndte at male, og hvordan deres karriere som kunstnere udviklede sig. Den ene klarede sig nemlig bedre som kunstner end den anden. Der trækkes desuden tråde fra Hitler til Picasso og Dali. Foredraget er arrangeret i samarbejde med og finder sted på Tranum Strandgård.

En falsk landsby mellem Birkelse og Aabybro

”Den falske landsby og Flugplatz Aalborg West” hedder et foredrag, som man har hele fire muligheder for at høre, nemlig d. 7., 14., 21. eller 28. november. Thor Bæch Pedersen, som er cand.mag. og museumsinspektør på Nordjyske Museer, kommer med en fortælling fra 2. Verdenskrig om et tysk ammunitionsdepot mellem Birkelse og Aabybro forklædt som en landsby. Foredraget handler om den falske landsby og det enorme lufthavnsbyggeri, som ammunitionsdepotet var en del af. Historien centrerer sig også om de dramatiske begivenheder, som den tyske tilstedeværelse 1940-45 medførte, herunder luftslag, flystyrt og modstandskamp. Hør foredraget i Lokalhistorisk Forening for Aaby Sogn, som det er arrangeret i samarbejde med.

400 år med opera

D. 23. november skal det handle om opera. Folkeuniversitetets populære musikhistoriker, Jan Mygind, vil fortælle om operaens mange og fascinerende sider og måske nedbryde et par fordomme i sit foredrag ”Operaøjeblikke – Highlights fra operaens fascinerende verden”. Der vil også blive rig mulighed for at lytte til nogle af de bedste og største øjeblikke fra operaens 400 år lange historie. Det hele sker i Gjøl Sognegård, som er medarrangør.

Den falske landsby lå mellem Birkelse og Aabybro


Kilde: Jammerbugt kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.